Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından öğrencilerin bilişsel, duyuşsal, psikomotor, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlayacağı düşünülen geleneksel çocuk oyunlarının okul ortamlarında canlandırılması, ders içi ve ders dışı faaliyetlerde yer alması, okul bahçelerinde geleneksel çocuk oyunlarının oynanmasını teşvik etmek amacıyla "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Öğretmen Uygulama Kılavuzu" hazırlanmış ve yayınlanmıştı. Kılavuzun "2.3.1. Uygulama Süreci" başlıklı maddesinde "28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günü kapsamında il millî eğitim müdürlükleri koordinesinde il, ilçe genelinde veya okullarda geleneksel çocuk oyunları şenliği düzenlenecektir." denilmektedir. Bu kapsamda ilçemizde anaokulu, ilkokul ve ortaokulların katılımı ile festival gerçekleştirildi.
Festivale Kaymakamımız Sn. Alpay DİNCEL, protokol üyeleri, STK temsilcileri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda anaokulunun minik öğrencileri bir gösteri yaptı. Gitarda müzik öğretmeni Ümit KILIÇ ve kemençede sınıf öğretmeni Kurtuluş AYDIN yöresel karadeniz şarkıları seslendirdi. Bakanlığımızın "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Öğretmen Uygulama Kılavuzu" içerisinde yer alan, tanınırlığı az, kültürel oyunların misafirlere ve öğrencilere tanıtımı amacıyla okullar hazırladıkları oyunları sergilediler. Festivalin ikinci bölümünde halat çekme, yumurta taşıma, sandalye kapmaca, çuval yarışı, sünger ile su taşıma gibi yarışmalar düzenlendi. Yarışmaları kazanan öğrencilere madalyalarının takdimi ile program sona erdi.
Festivalin gerçekleştirilmesinde görevli tüm yönetici ve öğretmenlerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.